Det blir tyvärr ingen vanlig sommar. Många cuper och sommarläger är inställda eller uppskjutna. Men fotbollssuget är inte mindre för det. Därför kommer Umeå FC och Umeå IK att bedriva extraträning under sommarlovsveckorna runt om i Umeå.
– Vi får göra det bästa av situationen och hoppas att det här kan hjälpa till att stilla fotbollssuget en del, säger Umeå FC:s kanslichef Markus Wikström.

Den rådande corona-pandemin har berört oss alla på olika sätt och för fotbollen har det betytt att många cuper och fotbollsskolor har fått ställas in eller skjutits upp.
– Det är såklart att vi känner för alla arrangörer, föreningar och spelare som har drabbats av detta, men jag tror att vi alla försöker göra det bästa av situationen, säger Wikström och fortsätter:
– Därför vill Umeå FC och Umeå IK, under denna speciella sommar, erbjuda extraträningar under sommarlovet.

På fyra olika ställen, Grubbevallen, Tegstunet, Vildmannavallen och MSK-Arena, kommer sommarlovsträningarna att bedrivas där det tränas en dag i veckan under åtta veckor (v.25 – v.32). Träningar går av stapeln mellan 09.00-10.00 och vänder sig till pojkar och flickor i åldrarna födda 2006 – 2011.
– Vår vision var att hitta så centrala spelplaner på de olika stadsdelarna som möjligt så att deltagarna kan ta sig till träningarna själva. Dessutom valde vi att lägga träningarna tidigare så att man hinner med andra aktiviteter under dagen samt att man skulle orka med en träning på eftermiddagen med sitt ordinarie lag om man träningsdagarna råkar krocka, berättar Wikström och tillägger:
– Detta skall ses som ett komplement till sin ordinarie lagverksamhet.

Träningsupplägget kommer att fokusera på den individuella utvecklingen med fokus på att ”se och förstå spelet samt ta snabba beslut”. För träningsupplägget står meriterade tränare i vår organisation.

I och med detta blir Umeå FC:s sommarschema fulllt.
– Att kunna erbjuda både Sommarlovsträning, Sommarakademin samt ProCampen under en sommar känns bra. Vi vill och ska driva utvecklingen av fotbollen i Umeå framåt och detta är ytterligare ett steg till det, avslutar Wikström.

Detta erbjuder Umeå FC under sommarveckorna:
Sommarlovsträning (v.25 – v.32, pojkar och flickor född 2006-2011)
Sommarakademi (v.33, pojkar född 2006-2011)
ProCamp (v.32, pojkar född 2004-2005) Mer information kommer senare.