Umeå FC avslutar försäsongen med en 4-2-seger mot Piteå IF där fyra olika målskyttar la grunden till vinsten.

Umeå FC var det bättre laget under hela matchen och hade inga problem med att besegra gästerna Piteå IF.

Umeålaget började lite långsamt men växte in i matchen och tog ledningen efter 15 minuter genom Tobias Sandström. Umeå FC fortsatte pressa på och hade kunnat gjort fler mål innan pausvilan.

Båda lagen startade bra i den andra halvleken, men det var Piteå IF som gjorde matchens andra mål på straff genom Alexander Nailor.
Umeå FC jagade ledningsmålet som nästan kom när Jens Stigedahl träffade ribban efter 60 minuter.

Men han fick kompensera med ett mål efter 69 minuter som gav Umeålaget ledning igen.
Piteå gav inte upp och lyckades kvittera till 2-2 efter 84 minuter genom Joel Edström.
Men efter det så tog UFC kommandot igen och gjorde 3-2 genom Jerome Tibbling och med två minuter kvar av matchen gjorde Isaac Freitas da Silva 4-2 till Umeå FC som nu förbereder sig inför seriepremiär i division I mot Sandvikens IF på hemmaplan på lördag.

Målskytten Jerome Tibbling är nöjd med lagets insats och tycker att laget har stora chanser att göra en bra säsong i division 1.
– Vi kommer vara topplag, säger Tibbling.

Umeå FC:s tränare Andrée Jeglertz är nöjd med lagets insats men han tycker att laget var lite slarviga och att spelarna kändes att vara fokuserade på seriepremiären istället.
– Vi gör vad vi behöver idag, säger Jeglertz.

Beröm gick till Jens Stigedahl och Isaac Freitas för en fin insats.

Den 7:e april spelar Umeå FC seriepremiär hemma mot Sandvikens IF kl. 14.00 på Umeå Energi Arena.

Umeå FC – Piteå IF 4-2 (1-0)
Målen:
1-0 (15) Tobias Sandström (Seif Kadhim), 1-1 (55) Alexander Nailor (straff), 2-1 (69) Jens Stigedahl, 2-2 (84) Joel Edström, 3-2 (86) Jerome Tibbling (Emmanuel Yeboah), 4-2 Isaac Freitas da Silva.