Den offensiva mittfältaren Lukas Vikgren, 19, är klar för Umeå FC. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2026.

Umeå FC har gjort klart med sitt andra nyförvärv denna sommar. Den offensiva mittfältaren Lukas Vikgren ansluter från Superettan-laget Sandvikens IF och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2026.
– Det här känns väldigt bra, jag är otroligt taggad på att träffa alla i laget och dra igång höstsäsongen, säger han.

Vad gjorde att valet föll på Umeå FC?
– Umeå är ett topplag som är påväg framåt och deras spelstil passar mig väldigt bra. Jag tror jag kan hjälpa laget att bli bättre men samtidigt kan jag själv utvecklas här.

Lukas är faktiskt inte helt obekant med sin nya klubb. Faktum är att han bland annat var och provspelade för Umeå FC för två år sedan.
– Jag spelade emot Umeå två gånger förra året och har även provtränat med laget för två år sedan, så jag har helt okej koll på laget. Staden hann jag inte utforska så mycket så har inte så bra koll där, men det kommer.

Beskriv dig själv som spelare!
– Jag är en offensiv spelare som älskar att utmana 1 mot 1, jag skulle säga att mina främsta egenskaper är tekniken, skotten och just utmana 1 mot 1.

Berätta om din karriär!
– Min fotboll har alltid varit hemma i Sandviken. Jag har spelat med Sandvikens AIK under alla ungdomsåren hela vägen till A-laget tills jag blev 18 år och gick vidare till Sandviken IF och nu ser jag fram emot en framgångsrik tid med Umeå fc!

När går flyttlasset till Umeå?
– Jag åker upp till Umeå den 15 juli.

Adam Chennoufi om Lukas Vikgren:
– Lukas är en skicklig offensiv spelare som kommer att tillföra spets i sista tredjedelen. Han är ung, ambitiös och har stor potential. Vi ser fram emot att se honom ta nästa steg hos oss!