Ytterbacken Pontus Eriksson, 24, är klar för Umeå FC. Kontraktet sträcker sig över 2025.

Umeå FC har gjort klart med sin första sommarvärvning. Ytterbacken Pontus Eriksson ansluter från Motala AIF på ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.
– Det känns otroligt bra att skriva på för Umeå. Jag har haft god kontakt med Anders (Bååth) och vi båda tycker att det kommer bli en ”perfect match”, säger han.

Vad var det som lockade med spel i Umeå FC?
– Det som lockade med Umeå var just mina konversationer med Anders. Det är ett hårt jobbande kollektivt lag och det passar mig perfekt som både person och spelare. Jag har även kollat på en del matcher och beskrivningen som Anders har givit mig har verkligen stämt överens.

Pontus befinner sig just nu på semester i Kroatien och ska läsa på om sin nya hemstad.
– Jag har inte jättebra koll på Umeå som stad men jag har lite koll på laget. Jag får läsa på om historien om Umeå under semestern, säger han och skrattar.

Beskriv dig själv som spelare!
– Jag är en offensiv ytterback med framför allt spets inom inläggspelet. Jag har även en hyfsad fysik som jag använder mig mycket av. Det Umeå kommer få se är en hårt jobbande ytterback som bidrar både offensivt och defensivt. Jag skulle även beskriva mig som en väldigt seriös och hårt arbetande spelare som alltid gör det lilla extra på och utanför planen.

Pontus karriär började i Mjölby AI innan han tog steget till Motala AIF:s akademiverksamhet där han tillslut fick ett A-lagskontrakt. Flyttlasset drog sedan vidare till Åtvidaberg där han gjorde en säsong innan han blev värvad till Norrby IF som då spelade i Superettan. Han spelade även under Anders Bååths ledning under 2023.
– Jag flyttade tillbaka till Åtvidaberg under 2023 och sen Motala ett år senare. Jag har stor erfarenhet av både division 1 och lite från Superettan-spel!

När går flyttlasset till Umeå?
– Flyttlasset går 13 juli och jag ser fram emot att träffa grabbarna och alla runt om i föreningen!

Adam Chennoufi om Pontus Eriksson:
– Pontus är en fysisk ytterback med bra inläggsfot. Han har meriter från Superettan samt att det är en väldigt mogen, seriös och ambitiös person.
– Med Pontus inträde stärker vi upp vår redan starka försvarslinje och kommer bli mindre känsliga för skador och avstängningar under hösten.