Med 13 minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Assyriska, men Umeå FC och Adam Sandström skulle få sista ordet. Mittfältaren tryckte in segermålet bara fem minuter senare och gav Umeå FC den perfekta våravslutningen.

Det var ett regnigt Södertälje som tog emot Assyriska och Umeå FC i våravslutningen under söndagen. Umeå FC startade matchen starkt och skyttekungen Kerfala Cissoko fick ett bra läge efter bara 12 minuter men skottet gick just utanför.

Efter 23 minuter snodde Adam Sandström bollen högt uppe på Assyrikas planhalva. Stefan Lindmark frispelade sedan Albin Näslund som säkert tryckte in 1-0 till gästerna. Hans första mål för säsongen.

Umeå FC behöll trycket och skapade dessutom en hel del fina omställningslägen utan att kunna förvalta det. Ju längre matchen gick, ju mer syre fick Assyriska och kvitteringen skulle komma. Med 13 minuter kvar att spela fick Assyriska en frispark just utanför straffområdet, en frispark som Carl Norberg tryckte upp i bortre krysset.

Men Umeå FC och Adam Sandström skulle som sagt få sista ordet. Efter en fin prestation från inbytte Linus Panboon ute till höger så hittade han Alexander Larsson inne i straffområdet vars skott blockerades och landade framför Sandström som tog emot och slog till.

Umeå FC höll sedan undan och tog tre härliga poäng i våravslutningen. Nu väntar en liten semester innan laget återsamlas om cirka två veckor. Första matchen efter sommaruppehållet är mot just Assyriska, hemma på Umeå Energi Arena söndag den 4 augusti.

Ettan Norra, omgång 15
Assyriska FF – Umeå FC 1-2 (0-1)
Målen: 0-1 (23) Albin Näslund (Stefan Lindmark), 1-1 (76) Carl Norberg, 1-2 (82) Adam Sandström
Varningar UFC: Emmanuel Yeboah, Linus Panboon, Hassan Abdi Hassan
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
Hassan Abdi Hassan, David Ekman, Tobias Westin, Tim Olsson
Stefan Lindmark, Emmanuel Yeboah (ut 63)
Albin Näslund (ut 63), Adam Sandström (ut 87), William Hofvander (ut 87)
Kerfala Cissoko
Ersättare: Linus Remahl, Yosef Aksoy (in 87), Alexander Larsson (in 63), Severin Tatolna (in 87), Isak Johansson, Linus Panboon (in 63)