Felix Rhodin, 19, lånas ut till division 2-laget Skellefteå FF. Lånet sträcker sig över ett år.

Den offensiva mittfältaren, som under fjolåret skrev ett 3,5 års-kontrakt med Umeå FC, har totalt gjort tre framträdande med Umeå FC och totalt spelat 35 matcher för UFC Akademi i division 2 och division 3. Nu står det klart att han lånas ut till Skellefteå FF.

Adam Chennoufi, sportchef:
– Skellefteå visade tidigt intresse för Felix och då vi har hård konkurrens på våra offensiva positioner så ser vi det som en bra möjlighet för honom att ta steg i sin utveckling.
– Detta möjliggör mer speltid för våra duktiga spelare i UFC Akademi där vi också har har många unga spelare i Umeå FC som kan stå på utlåningslistan till UFC Akademi (fotbollsutvecklande föreningssamarbete) samtidigt som vi säkerställer en fortsatt bra miljö för Felix.