2020 instiftade Umeå FC tillsammans med Swoosh stidpendiet Swooshbollen – till minne av Anders Svensson. 2024 års mottagare blev Umeå FC:s unge mittback Tobias Westin.

Inför norrlandsderbyt mot Friska Viljor tillkännagavs 2024 års mottagare av Swooshbollen – till minne av Anders Svensson. Årets stipendiemottagare blev Tobias Westin.

Motivering:
”Årets mottagare av Swooshbollen – till minne av Anders Svensson är Tobias Westin.

Tobias har tillhört Umeå FC:s verksamhet sedan 2017. Med sin styrka, sitt ledarskap och hjärta för klubben har han växt fram till en ledande spelare i Umeå FC.
Det är med glädje vi får möjlighet att dela ut Swooshbollen 2024 till årets pristagare då vi anser att han både på och utanför fotbollsplanen är och har varit en viktig kugge, helt i Anders Svenssons anda.

Grattis Tobias!”

Tidigare mottagare:
2020 – Jens Stigedahl
2021 – Hugo Bergström
2022 – Pontus Eriksson
2023 – Rasmus Andersson
2024 – Tobias Westin

Om Swooshbollen – till minne av Anders Svensson:

Swoosh Sverige AB och Umeå FC har gemensamt instiftat ett stipendium till Anders Svenssons minne att med start 2020 årligen utdelas till en fotbollstalang tillhörande Umeå FC:s yngre spelargarde.

Mottagaren av Swooshbollen ska vara en ung, ambitiös spelare och
samtidigt en positiv förebild med stark personlig karaktär som ska vara verksam inom Umeå FC-familjen där han även ska bidra till lagets framgångar.

Mottagaren erhåller ett belopp på 10.000 kronor att nyttjas för vidare
förkovring inom fotbollssporten.