Umeå FC och Vasalund delade på poängen under lördagen. Matchen slutade 1-1.

19 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det blev speciella förutsättningar inför matchen. Pga av flygstrul så blev avsparkstiden framskjuten med två timmar.

När matchen väl kom igång så blev det ett ställningskrig utan några riktigt stora chanser. Adam Sandström fick en fin möjlighet men Kerfala Cissokos passning blev någorlunda brant.

Med bara några minuter kvar till halvtidsvila så fick Vasalund ett bra frisparksläge, en frispark som den tidigare UFC-spelaren Samuel Wikman, via täck, förvaltade.

Sex minuter in i den andra halvleken fick Umeå FC straff efter en handssituation. Kerfala Cissoko förvaltade straffen och satte 1-1.

Resten av halvleken var det Umeå FC som pressade på och man skulle få sitt stora läge. Albin Näslunds inlägg hittade inhoppande Alexander Larsson men Vasalund-målvakten Senne Vits stod för en briljant räddning.

Matchen slutade 1-1.

Nu väntar Norrlandsderby på fredag borta mot Piteå.