Först gjorde han 1-1 med tio minuter kvar, sen fixade han en straff med fem minuter kvar och sedan satte han spiken i kistan på övertid. Man kan lugnt säga att Linus Panboons inhopp gjorde skillnad för Umeå FC i 3-1-segern mot Karlberg.

18 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det blev en matchbild som Umeå FC-supportrarna har vant sig vid. Ett Umeå FC som var rätt trögstartat, hamnar i underläge för att sedan får igång cylindrarna.

Gästerna tog ledningen efter 26 minuter genom Daniel Persson och Umeå FC hade problem med att få tag på ett spelskickligt Karlberg. Men med fem minuter kvar av den första halvleken började man skapa ett tryck. William Hofvander och Kerfala Cissoko gånger två fick bra lägen men missade.

Man fortsatte trycket under den andra halvleken. Sen gjorde man ett trippelbyte med halvtimmen kvar där man plockade in Linus Panboon, Alexander Larsson och Hugo Bergström och trycket ökade än mer. Man skapade målchanser i princip varenda anfall men bollen verkade inte ville gå in i mål.

Men med tio minuter kvar började Linus Panboons show. Först sög han ner en fin Cissoko-passning och skickade in 1-1 med en klassik tåfjutt, sen sparkades han ner i straffområdet med fem minuter kvar och fixade en straff. En straff som Cissoko, via stolpen, förvaltade.

Fyra minuter in på tilläggstiden punkterade Panboon tillställningen med sitt 3-1-mål.

Nu väntar en ny hemmamatch kommande helg mot Vasalund.

Ettan Norra, omgång 9
Umeå FC – Karlbergs BK 3-1 (0-1)
Målen: 0-1 (26) Daniel Persson, 1-1 (81) Linus Panboon (Kerfala Cissoko), 2-1 (85) Kerfala Cissoko (straff), 3-1 (90+4) Linus Panboon
Varningar Umeå FC: Stefan Lindmark, Ludvig Nåvik
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
Hassan Abdi Hassan (ut 55), Ludvig Öhman Silwerfeldt, David Ekman, Tim Olsson
Stefan Lindmark, Joel Hedström
Ludvig Nåvik (ut 56), Adam Sandström (ut 56), William Hofvander (ut 90)
Kerfala Cissoko (ut 90)
Ersättare: Alex Hellgren Villegas, Hugo Bergström (in 56), Yosef Aksoy, Emmanuel Yeboah (in 90), Alexander Larsson (in 56), Albin Näslund (in 90)