Återigen hamnade man i underläge. Återigen vände man och vann. Umeå FC tog en stark trepoängare i toppmötet mot Hammarby TFF när man vann med 2-1.

Det var ett hungrigt HTFF som kom ut till söndagens toppmöte i Ettan Norra. Man lät Umeå FC jobba hårt i defensiven och Pontus Eriksson stod för en kanonräddning tidigt in i matchen.

I den 23:e minut stod Ludvig Öhman Silwerfeldt för en perfekt brytning men domaren Jasin Holmegren pekade ändå på straffpunkten. Men efter en konversation med den assisterande domaren valde man att ändra beslutet, vilket var korrekt.

Men HTFF skulle enda ta ledningen. UFC-försvaret hamnade fel och Nicholas Ablido var klinisk när han fick läget.

Men Umeå FC steppade upp och började äta sig in i matchen. Stefan Lindmark prickade stolpen efter halvtimmen. Sen kom kvitteringen signerad Bermudatriangeln. Linus Panboon hittade över till William Hofvander som stack in den till Adam Sandström som sköt, via stolpen, 1-1.

En kvart in i andra halvleken tog Umeå FC ledningen. Kerfala Cissoko vann bollen högt och sedan ställde man om blixtsnabbt. Hofvander hämtade fart, vek in och dundrade in 2-1 mot sin gamla lag.

Resten av matchen fick Umeå FC fokusera på försvarsspel och man gjorde det bra. Det var egentligen i matchen absolut sista minut som HTFF fick sitt stora kvitteringsläge men där Hassan Abdi Hassan kom till undsättning och nickade bort bollen på mållinjen.

Nu väntar hemmamatch mot Karlbergs BK på söndag den 19 maj.

Ettan Norra, omgång 8
Hammarby TFF – Umeå FC 1-2 (1-1)
Målen: 1-0 (26) Nicholas Ablido, 1-1 (39) Adam Sandström (William Hofvander), 2-1 (61) William Hofvander (Joel Hedström)
Varningar Umeå FC: Tobias Westin, Ludvig Nåvik