Umeå FC bjöd på fyra klassmål när man vände underläge till seger mot Stocksund.

30 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var dock gästerna som inledde bäst. Med ett snabbt och rörligt anfallsspel ställde man många frågor till Umeå FC-försvaret och redan efter 11 minuter tog man sig igenom och fick en straff, en straff som Noel Vågberg förvaltade.

Det var inte en bra första halvlek från Umeå FC:s sida, men under de sista fem minutrarna steppade man upp och gjorde ett klassmål. Linus Panboon, William Hofvander och Adam Sandström klickade sig igenom Stocksund-försvaret där Hofvander avslutade distinkt med en bredsida.

Man fick sedan en drömstart i den andra halvleken, till stora delare tack vare Emmanuel Yeboah. Yeboah slet sig lös från två Stocksund-spelare och serverade Linus Panboon med en riktig macka. Linus å sin sida sög ner bollen och placerade snyggt in 2-1.

Utifrån ledningen öppnades det upp stora omställningslägen, något som Umeå FC tog tillvara på. I ett flygande anfall serverade Tim Olsson Adam Sandström som bara hade att sätta dit foten. 3-1.

Alexander Larsson punkterade definitivt matchen med fem minuter kvar när han kyligt chippade in 4-1. På övertid snyggade Stocksund till siffrorna när Keyano Marrah sköt in 4-2.

Ettan Norra, omgång 7
Umeå FC – IFK Stocksund 4-2 (1-1)
Målen: 0-1 (11) Noel Wågberg (straff), 1-1 (41) William Hofvander (Adam Sandström), 2-1 (52) Linus Panboon (Emmanuel Yeboah), 3-1 (68) Adam Sandström (Tim Olsson), 4-1 (85) Alexander Larsson, 4-2 (90+3) Keyano Marrah
Varningar Umeå FC: Kerfala Cissoko, Emmanuel Yeboah