En straffräddning från Pontus Eriksson och Kerfala Cissokos två mål bärgade tre poäng mot FBK Karlstad.

Inledningen av lördagens match var bra för Umeå FC:s del. Man vann bollen högt i FBK Karlstads speluppbyggnad, men målchanserna uteblev. Gästerna va dock inte oäven. Man hittade fina kombinationer på mitten och sårade hemmalaget.

0-1 kom efter ett fint spel där Claes Nyman avslutade ett mönsteranfall. Men Kerfala Cissoko utnyttjade ett Karlstadsmisstag och satte kyligt 1-1 i öppet mål.

Den andra halvleken inleddes med att Karlstad fick ett friläge men där Pontus Eriksson kom ut stort. Med 20 minuter fick Karlstad ett ännu bättre läge. Linus Marklund rev ner en Karlstadspelare och domaren pekade på straffpunkten. Men Pontus Eriksson stod för en strålande räddning.

Istället så kom 2-1 för Umeå FC. Linus Marklund revanscherade sig för den orsakade straffen och serverade Kerfala och dundrade in 2-1 och segermålet.

Nu väntar ny hemmamatch redan på torsdag då IFK Stocksund kommer på besök.

Ettan Norra, omgång 6
Umeå FC – FBK Karlstad 2-1 (1-1)
Målen: 0-1 (32) Claes Nyman, 1-1 (40) Kerfala Cissoko, 2-1 (79) Kerfala Cissoko (Linus Marklund)
Varningar UFC: Hassan Abdi Hassan