Klockan hade tickat upp på den sjätte tilläggsminuten när Adam Sandström fixade frispark just utanför straffområdet. En frispark han själv tog tillvara på och smekte in seger-målet mot FC Stockholm.

Ja, vilken avslutning vi fick på den tidiga seriefinalen mellan FC Stockholm och Umeå FC. Men innan vi kommer dit så hade Umeå FC tagit ledningen i mitten av den första halvleken efter att Ludvig Nåvik glidit förbi FC Stockholms mittfält med en läcker tvåfotare och sedan skjutit, ett inte allt för otagbart skott, 1-0 till bortalaget. Det ska också tilläggas att Umeå FC skulle haft en straff efter att Kerfala Cissoko slitits ner av hemmamålvakten men domaren friade.

Det var en första halvlek där Umeå FC hade god kontroll på FC Stockholm och bjöd inte på mycket ytor. Men man fick en mardrömsöppning på den andra halvleken. Luka Dobrejevic frispark touchade folk inne i straffområdet och letade sig tillslut i mål bakom en chanslös Pontus Eriksson.

Ju längre halvleken gick, ju lägre kröp Umeå FC. Men efter en FC Stockholm-hörna som Ludvig Öhman Silwerfeldt nickrensade till Kerfala Cissoko som i sin tur visade kyla och hittade en framåtspringade Adam Sandström så fick man sin chans. Sandström slets ner av Sebastian Loyola Nydén, som fick se sitt andra gula kort och därmed det röda, just utanför straffområdet. DÅ hade klockan tickat upp på 96 minuter.

Sandström tog själv hand om frisparken och smekte in 2-1 till Umeå FC. Men tro inte att det var över där. FC Stockholm vaskade fram en hörna minuten senare och efter kalabalik i Umeå FC:s straffområde så sköts bollen i kryssribban.

Men Umeå FC kunde lämna Hammarby IP med alla tre poängen i denna rysare. Nu väntar hemmamatch mot nykomlingen FBK Karlstad på lördag.

Ettan Norra, omgång 5
FC Stockholm – Umeå FC 1-2 (0-1)
Målen: 0-1 (29) Ludvig Nåvik (Tobias Westin), 1-1 (46) 1-1 Luka Dobrijevic, 1-2 (90+6) Adam Sandström
Varningar Umeå FC: Joel Hedström, Ludvig Öhman Silwerfeldt, William Hofvander, Linus Panboon
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
David Ekman, Ludvig Öhman Silwerfeldt, Tobias Westin, Tim Olsson
Stefan Lindmark, Joel Hedström (ut 77)
Linus Panboon (ut 77), Ludvig Nåvik (ut 67), William Hofvander (ut 67)
Kerfala Cissoko
Ersättare: Linus Remahl, Yosef Aksoy, Adam Sandström (in 67), Emmanuel Yeboah (in 77), Albin Näslund (in 67), Hassan Abdi Hassan (in 77)