Trots en tvåmålsledning så lyckades Umeå FC inte bärga alla tre poängen i bortamötet med Täby. Hemmalaget kvitterade när klockan hade passerat 90 minuter.

Det blev en match med två ansikten, eventuellt beroende på blåsten på Vikingavallen dagen till ära. Umeå FC gjorde både 1-och 2-0 i den första halvleken. Adam Sandström var påpasslig när han snappade upp en felpassning av Täbys målvakt och kyligt lobbsköt in 1-0. William Hofvander tog tillvara på sin egen frisparksretur och satte 2-0.

Relativt tidigt i den andra halvleken reducerade Täby. Duktige Gustav Odenlind pricksköt 1-2 i bortre krysset. Det var en svängig match där omställningarna avlöste varandra och medans Umeå FC slarvade bort sina lägen så räddade Pontus Erikssons Täbys attacker. Ledning höll sig till den 90:e matchminuten då Lukas Sunessons snappade upp en boll i straffområdet och satte 2-2.

Nu väntar ytterligare en bortamatch i Stockholm för Umeå FC kommande helg då man gästar FC Stockholm.

Ettan Norra, omgång 4
Täby FK – Umeå FC 2-2 (0-2)
Målen: 0-1 (16) Adam Sandström, 0-2 (22) William Hofvander (Adam Sandström), 1-2 (53) Gustav Odenlind, 2-2 (90) Lukas Sunesson
Varningar UFC: Emmanuel Yeboah, Hassan Abdi Hassan, William Hofvander