Umeå och Umeå FC bjöd på strålande vårväder och en riktig klang-och jubelföreställning när Karlstad besegrades med hela 5-2.

Det var ett offensivt och framåtlutat hemmalag som pressade tillbaka Karlstad inledningsvis. Man skapade några fina målchanser, framförallt genom Linus Panboon men det var Karlstad som skulle ta ledningen. Elliot Nilsson Kings skott styrde via en hemmaförsvarare bakom en chanslös Pontus Eriksson.

Men Umeå FC fortsatte att trumma på och det skulle ge utdelning. Först tacklades Kerfala Cissoko omkull i straffområdet och fick dagens första straff. Ludvig Nåvik steppade fram och dundrade in 1-1 och sitt första tävlingsmål i Umeå FC.

I halvlekens absolut sista sekund fick de 873 på läktarna se ett riktigt drömmål. Linus Panboon vände upp centralt, vek till vänster och dundrade upp 2-1 i det första krysset.

Tio minuter in i den andra halvleken fick Umeå FC sin andra straff för dagen. Tim Olsson slets ner i straffområdet och den här gången klev skyttekungen Kerfala Cissoko fram och gjorde inga misstag, hans fjärde mål på tre matcher.

Men glädjen blev kortvarig. Bara fyra minuter senare fick Karlstad straff och den tidigare Djurgården-spelaren Romulo satte 3-2.

Men den här matchen skulle bjuda på fler mål. Efter en hörnvariant dundrade Tobias Westin in 4-2 och när matchuret stod på 99 minuter fick Umeå FC sin tredje (!) straff för dagen. Inbytte Alexander Larsson förvaltade sitt andra försök från elva meter och satte slutresultatet till 5-2.

Umeå FC har nu inlett med tre raka segrar i Ettan Norra och kommande helg väntar Täby på bortaplan.

Ettan Norra, omgång 3
Umeå FC – Karlstad Fotboll 5-2 (2-1)
Målen: 0-1 (29) Elliot Nilsson King. 1-1 (33) Ludvig Nåvik (straff), 2-1 (45) Linus Panboon (Emmanuel Yeboah), 3-1 (54) Kerfala Cissoko (straff), 3-2 (58) Romulo, 4-2 (66) Tobias Westin (Stefan Lindmark), 5-2 (90+9) Alexander Larsson (straff)
Varningar UFC: William Hofvander, Tim Olsson, Tobias Westin
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
Hassan Abdi Hassan, David Ekman, Tobias Westin, Tim Olsson (ut 76)
Stefan Lindmark, Emmanuel Yeboah (ut 81)
Linus Panboon (ut 70), Ludvig Nåvik (ut 81), William Hofvander
Kerfala Cissoko
Ersättare: Linus Remahl, Ludvig Öhman Silwerfeldt, Yosef Aksoy, Alexander Larsson (in 81), Joel Hedström (in 81), Albin Näslund (in 70), Severin Tatolna (in 76)