Umeå FC och Kerfala Cissoko fick en drömstart på Ettan Norra 2024. Anfallarens hattrick la grunden till 4-1-segern borta mot Sollentuna.

Men allt var inte en dans på rosor i början. Sollentuna tog ledningen redan efter 17 minuter efter en tilltrasslad situation. Men ingenting kunde stoppa Umeå FC den här dagen. Man var det klart bättre laget i den första halvleken och kvitteringen kom efter cirka en halvtimme. Adam Sandström drev bollen hela vägen från egen planhalva och frispelade Cissoko som snyggt placerade in 1-1.

Med bara några få minuter kvar av den första halvleken var det dags igen. Ludvig Nåvik nickade fram Cissoko som på volley styrde upp bollen i krysset.

Sedan fullbordade Cissoko sitt hattrick i den 62:a minuten då han tog till vara på en lös boll just vid straffområdeslinjen och pangade in sitt tredje mål för dagen.

Kapten Stefan Lindmark punkterade sedan premiären med ett vackert skott, fint framspelad av William Hofvander.

Nu väntar Örebro Syrianska i hemmapremiären på söndag! Köp dina biljetter här!

Ettan Norra, omgång 1
Sollentuna FK – Umeå FC 1-4 (1-2)
Målen: 1-0 (17) Mattias Mitku, 1-1 (30) Kerfala Cissoko (Adam Sandström), 1-2 (43) Kerfala Cissoko (Ludvig Nåvik), 1-3 (68) Kerfala Cissoko, 1-4 (84) Stefan Lindmark (William Hofvander)
Varningar UFC: Ludvig Öhman Silwerfeldt, Adam Sandström