Umeå FC och Piteå spelade 1-1 i genrepet inför Ettan-starten kommande helg.

14 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Kommande helg startar allvaret och på lördagen var det dags att slipa på de sista detaljerna innan Ettan Norra sparkar igång.

Det var en första halvlek som Piteå inledde starkast men efter ett tag fick Umeå FC bett i pressen och med lite skärpa i de avgörande lägena skulle man ledat me både en och två bollar.

I den andra halvleken gjorde man 1-0 genom Linus Panboon men målet dömdes tveksamt bort för en ojusthet. Istället var det Piteå som tog ledningen när William Videhult nickade in 1-0 från nära håll. Men ledningen höll inte särsiklt länge. Inbytte Isak Johansson fintade bort tre Piteå-försvarare i en sekvens och hittade en fristående Alexander Larsson som säkert satte sitt första mål i UFC-tröjan och 1-1 i matchen.

Nämnas ska göras att både Emmanuel Yeboah och Yosef Aksoy fick kliva av pga skadekäning.

En lång försäsong är nu slut och nästa helg väntar seriepremiär borta mot Sollentuna för Umeå FC:s räkning.