Umeå FC har plockat ännu en diamant från GIF Sundsvall. Ludvig Nåvik, 20, har skrivit på ett två-årsavtal med Umeå FC.

Först anslöt Alexander Larsson och nu ansluter nästa GIF Sundsvalls-talang. Mittfältaren Ludvig Nåvik har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025.
– Det känns väldigt bra att vara en Umeå FC-spelare! Jag har redan lärt känna grabbarna efter att jag var här och testade för någon vecka sedan. Det ska bli kul att köra igång!, säger Nåvik.

Som han själv säger, för två veckor sedan fanns han på plats i Umeå och tränade ett pass med laget samt spelade träningsmatchen mot Friska Viljor där han dessutom blev målskytt.
– Jag fick ett väldigt bra intryck när jag var här och jag fick känslan att det är en mycket bra lagsammanhållning i laget där jag kommer trivas, säger han och fortsätter.
– Rent fotbollsmässigt känns det som att man har en spelidé som kommer passa mig perfekt!

Han startade sin fotbollskarriär i Alnö IF och spelade där tills han var 14 år innan flyttlasset gick till GIF Sundsvall och dess akademi-verksamhet. Redan som 16 åring blev han uppflyttad till A-lagstruppen. Totalt har han uppemot 90 tävlingsmatcher (Allsvenskan och Superettan) för GIF Sundsvall. Lägg därtill ex antal ungdomslandskamper för Sverige mellan P15-till U20-landslaget.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– En central spelare. Framförallt ”8:a” eller ”10:a” men jag trivs även som indragen ytter och ”6:a”. De senaste åren i Sundsvall har jag spelat indragen ytter där mina främsta egenskaper är spelförståelsen och drivet med boll, säger han.

Med ett nytecknat två-årsavtal, vad vill du uppnå under din tid i Umeå FC?
– Jag skulle vilja vara med och ta upp Umeå till Superettan igen.

Ludvig Nåvik kommer att spela i tröjnummer 14.

Adam Chennoufi om Ludvig Nåvik:
– Först och främst så känns det väldigt bra att Ludvig är en Umeå FC-spelare. Han bestitter en stor potential där han trots sin unga ålder har byggt på sig mycket erfarenhet från spel i både Allsvenskan och Superettan. Vi får hit en hungring spelare som kommer passa perfekt in i vår grupp.
– Den här värvningen hade inte varit möjlig utan hjälp från en supporter med stort UFC-och fotbollshjärta och jag vill ta möjligheten att från Umeå FC:s vägnar säga stort tack!