En väldigt bra instas slutade i besvikelse för ett ungt Umeå FC. En 2-0-ledning förvandlades till 2-2 i slutminuterna mot Boden.

Inte mindre än åtta UFC Akademi-spelare fanns med i matchtruppen när Umeå FC tog sig an Division 2-laget på lördagen och man stod för en mycket bra prestation. Efter jämna minuter så tog hemmalaget över matchbilden och även målkolumnen. Isak Johansson dribblade sig förbi en Boden-försvarare och serverade Felix Rhodin som gjorde 1-0, hans första mål i A-lagssammanhang.

Kvarten senare var det dags igen. Severin Tatolna hämtade fart och kombinerade sig fram med Isak Johansson och chippade elegant in 2-0 till Umeå FC.

Just innan pausen fick gästerna en straff, men Pontus Eriksson i hemmamålet stod för en briljant räddning.

Umeå FC ägde stora delar av den andra halvleken också men med 20 minuter kvar började Boden så sakteliga äta sig in i matchen.

Med tre minuter kvar av matchen reducerade man via en nick och två minuter in i övertiden fick man ytterligare en straff. Renan Faustini tog revansch på sig själv och placerade in 2-2.

Gladjande var att Tobias Westin gjorde comeback efter en lång skadefrånvaro och spelade första halvleken.

Vi gratulerar även Bror Nilsson, Omar Alshiekhkhalil, Bruno Näs, Alvin Eltoft, Akrem Nuredin, Joel Hallqvist och Oliver Skoglund till sin A-lagsdebut!

Träningsmatch
Umeå FC – Bodens BK 2-2 (2-0)
Målen: 1-0 (9) Felic Rhodin (Isak Johansson), 2-0 (26) Severin Tatolna (Isak Johansson), 2-1 (87) Jonatan Vikström, 2-2 (90) Renen Faustini