Det allfinska topplaget VPS Vasa blev för svårt för Umeå FC. Gästerna vann med 4-1.

20 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var ett stark motståndare som gästade Umeå Energi Arena. VPS Vasa slutade på en tredje plats i den finska högstaligan under fjolåret och kommer i år att kvala till Conference League. Det märktes på planen också. VPS pressade ner Umeå FC under den första kvarten. Man tog också ledningen när Evgenii Bashkirov stötte in 1-0 från nära håll.

Umeå FC lyfte dock sitt spel och jämnade ut matchbilden. Men VPS skulle göra 2-0 innan pausen. Juho Hyvärainen dök påpassligt fram efter en olycklig stolpretur. William Hofvander reducerade så när direkt efter men hans skott gick i ribban.

Tio minuter in i den andra halvleken utökade VPS till 3-0 och med tio minuter kvar gjorde man också 4-0. Hofvander reducerade till 1-4 med ett kraftfullt skott i nättaket men närmare än så kom inte hemmalaget.

En bra genomkörare mot ett bättre motstånd. På lördag väntar ytterligare en träningsmatch då Division 2-laget Bodens BK gästar Umeå Energi Arena.

Träningsmatch
Umeå FC – VPS Vasa 1-4 (0-2)
Målen: 0-1 (23) Evgenii Bashkirov, 0-2 (36) Juho Hyvärainen, 0-3 (56) Kalle Multanen, 0-4 (80) Teemu Hytönen, 1-4 (82) William Hofvander (Isak Johansson)
Varningar UFC: Emmanuel Yeboah, William Hofvander