Utomhuspremiär och Norrlandsderby. Då vann Umeå FC mot Friska Viljor med 2-0 efter två mål i den andra halvleken och en utvisning för gästerna.

I lördags var det äntligen dags att beträda Umeå Energi Arena för första gången denna säsong. Nykomlingen och seriekonkurrenten Friska Viljor stod för motståndet men det var en första halvlek från hemmalaget som inte var helt påkopplad. Slarvigt och stillstående.

Ändå skapade man några fina målchanser efter att man vunnit bollen högt upp i banan. Men den första halvleken slutade mållöst.

Sen tog det inte mer än sju minuter innan nollan spräcktes i den andra halvlekan. Adam Sandström hittade provspelande Ludvig Nåvik som via en Friska Viljor-försvarare sköt 1-0.

Sedan reducerades gästerna till tio man efter att lagkaptenen Albin Svensson dragit på sig sitt andra gula kort efter en knuff på Ludvig Öhman Silwerfeldt. Efter det var det bara ett lag på banan men det skulle dröja till matchens sista minut innan Umeå FC satte 2-0. Stefan Lindmark hittade en forcerande Severin Tatolna som snyggt på volley placerade in bollen.

Nu väntar dubbelmatcher kommande helg där den finska ligatrean VPS Vaasa kommer på besök på fredagen och Bodens BK på lördagen.

Träningsmatch
Umeå FC – Friska Viljor FC 2-0 (0-0)
Målen: 1-0 (52) Ludvig Nåvik (Adam Sandström), 2-0 (90) Severin Tatolna (Stefan Lindmark)