Anfallaren Alexander Larsson, 20, är klar för Umeå FC. Han ansluter från superettan-laget GIF Sundsvall på ett två-årskontrakt.
– Jag är jätteglad att komma till Umeå FC!, säger Larsson.

Alexander Larsson är det senaste tillskottet i Umeå FC:s lagbygge. Han ansluter till Umeå under fredagen och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2025.
– Valet föll på Umeå FC eftersom att det är en väldigt fin klubb som spelar en riktigt fin fotboll som jag tror kommer passa mig perfekt, jag har en stor tro på laget!

Trots sin unga ålder har han 25 elitmatcher (13 allsvenska, 12 Superettan) under bältet för GIF Sundsvall där han även representerat Sverige på U17-och U19-nivå.
– Min bild av Umeå är att det är en fin stad som många av mina vänner har rekommenderat till mig. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla i laget och föreningen och sätta igång!

Beskriv dig själv som spelare!
– Jag skulle beskriva mig som forward med bra avslut och bra fysik. Jag kan dessutom spela som offensiv mittfältare (10a). Jag är duktig på att få med mig bollen ur svåra situationer och komma till avslut. Och framförallt så älskar jag att göra mål.

Larsson anländer till Umeå under fredagen och har målsättningen klar för sig.
– Mina målsättningar är att göra så många mål som möjligt och hjälpa laget att ta sig upp i Superettan!

Alexander Larsson kommer spela i tröjnummer 9.

Adam Chennoufi om Alexander Larsson:
– Det är väldigt roligt att Alexander ansluter till oss! Vi har följt hans framfart i GIF Sundsvall under en lång period där han bland annat öst in mål i både U17- och U19 Allsvenskan. Han är en naturlig anfallare som är bra i boxen och har stor potential. Det ska bli kul att följa hans framfart och fortsatta utvecklng i Umeå FC.