19-årige Tim Olsson är en Umeå FC-spelare. Vänsterbacken har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2025.
– Det känns jättebra! Jag har hört bra saker om klubben och har fått väldigt bra första intryck, säger Olsson.

Tim Olsson ansluter från allsvenska IK Sirius och har skrivit på ett två-årsavtal med Umeå FC.
– Jag tror att spelsättet kommer passa mig väldigt bra. Jag gillar att Umeå vill ta sig framåt och vara ett topplag i Ettan.

Tim har redan bekantat sig med Umeå FC då har var här och tränade med laget samt spelade träningsmatchen mot Piteå-
– Jag fick väldigt bra första intryck. Spelarna i laget är väldigt sköna och det kändes som det var enkelt att komma in i gruppen. Jag tycker att tränarna har ett väldigt roligt sätt att spela fotboll på och tror detta kan gynna mig, säger han och fortsätter:
– Jag blev även väldigt omhändertagen av klubben och tycker att alla runt omkring och i klubben är väldigt proffsiga.

Berätta om din fotbollskarriär så långt?
– Min moderklubb är Bälinge IF, sedan bytte jag till Sirius Akademi i ung ålder. Jag tog mig igenom hela akademin upp till A-laget. Dessutom var jag utlånad till Ettan för två år sen där jag spelade för Täby.

Beskriv dig själv som spelare!
– Jag skulle säga att jag är en offensiv ytterback som gillar att komma runt på kanten och slå inlägg. Jag springer mycket för laget och gillar en-mot en situationer.

Med ett nysignat två-årsavtal ser nu Umeå FC:s senaste nyförvärv fram emot sin nya utmaning.
– Jag vill utvecklas som fotbollsspelare både på och utanför planen sedan vill jag hjälpa klubben med målsättningen att ta sig upp till Superettan.

Adam Chennoufi om Tim Olsson:
– Tim imponerade på alla oss under veckan han var här. Han är en välskolad och skicklig spelare med bra spelförståelse. Han kommer från en allsvensk miljö och trots sin unga ålder redan gjort allsvensk debut, där han dessutom gjort en säsong i Ettan. Vi tror att Tim kommer ta ytterligare steg i sin utveckling i vår miljö och det ska bli roligt att följa hans resa tillsammans med oss.