Sista matchen inne i Bollhallen innan utgången till Umeå Energi Arena blev en komfortabel historia för Umeå FC. Team TG besegrades med övertygande 4-1 (3-1).

20 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Efter en jämn inledning så ökade Umeå FC takten i mitten av den första halvleken. Linus Panboon serverade Kerfala Cissoko centralt i straffområdet som enkelt placerade in 1-0. Några minuter senare visade Ludvig Öhman Silwerfeldt sin styrka i luftrummet då han nickade in 2-0. Umeå FC gjorde även 3-0 innan halvtidsvilan då Panboon spelade fram William Hofvander som gled igenom och placerade in bollen, otagbart för Alex Jerner i Team TG-målet.

Team TG fick in en reducering just innan pausen när Philip Näslunds frispark, via muren, ställde Alex Hellgren Villegas i UFC-målet.

Några minuter in i den andra halvleken blev Hofvander tvåmålsskytt. Hassan Abdi Hassan frispelade Cissoko som enkelt kunde spela fram en forcerande Hofvander som stötte in 4-1.

Umeå FC hade bud på fler mål men slutsiffrorna stannade vid 4-1.

I den 63:e minuten byttes Albin Näslund in, hans första framträdande efter mer än ett års frånvaro pga en knäskada.

Nu väntar seriekonkurrenten Friska Viljor hemma kommande helg, på lördag kl. 16.15 ute på Umeå Energi Arena.

Träningsmatch
Team TG – Umeå FC 1-4 (1-3)
Målen: 0-1 (24) Kerfala Cissoko (Linus Panboon), 0-2 (26) Ludvig Öhman Silwerfeldt, 0-3 (34) William Hofvander (Linus Panboon, 1-3 (45) Philip Näslund, 1-4 (50) William Hofvander (Kerfala Cissoko)
Varningar UFC: Ludvig Öhman Silwerfeldt, Joel Hedström, William Hofvander, Hassan Abdi Hassan
Alex Hellgren Villegas, Ivar Almqvist, Yosef Aksoy, Albin Näslund (in 63), Tintin Lindgren, Isak Johansson (in 63), Felix Rhodin