Årets första norrderby mot Piteå såg ut att sluta lika, men Joel Hedström ville annat när han dunkade in segermålet, 2-1, med fyra minuter kvar av matchen.

Det var annars hemmalaget Piteå som startade bäst, men Umeå FC fick ordning på både presspel och bollinnehav 20 minuter in i matchen. I den 35:e minuten tog man också ledningen. Linus Marklund chippade in bollen till den notoriske målskytten Kerfala Cissoko som sög ner bollen på bröstet och dunkade in ledningsmålet.

20 minuter in i den andra halvleken kvitterade Piteå och det såg enkelt ut. En längre boll från backlinjen friställde Marcus Fahlgren Hällström som retfullt lobbade in bollen över en utrusande Pontus Eriksson.

Men Umeå FC skulle gå segrande ur derbyt. Joel Hedström snappade upp en boll utanför straffområdet och dunkade in 2-1 med fyra minuter kvar.

Noteras ska göras att Umeå FC hade två provspelare i spel, vänsterbacken Tim Olsson och anfallaren, den tidigare Piteå-spelaren, Fredrik Johansson.

Nu väntar Team TG i Bollhallen kommande helg.

Träningsmatch
Piteå IF – Umeå FC 1-2 (0-1)
Målen: 0-1 (35) Kerfala Cissoko (Linus Marklund), 1-1 (65) Marcus Fahlgren Hällström, 1-2 (86) Joel Hedström
Varningar UFC: Linus Marklund, Stefan Lindmark