Umeå FC har gjort klart med en ny målvakt. 21-årige Alex Hellgren Villegas ansluter från IFK Eskilstuna. Kontraktet gäller över säsongen 2024.

I söndags så spelade han en halvlek mot Gottne. På tisdagen blev målvakten Alex Hellgren Villegas en Umeå FC-spelare. Kontraktet gäller ett år.
– Det känns väldigt bra och skönt att det äntligen blivit klart, från min sida har det känts som ett självklart val från första träningen, säger han.

I helgen var nämligen inte första gången han besökte Umeå. När Umeå FC startade upp fotbollssäsongen fanns Alex på plats redan då och tränade med laget en vecka.
– Jag fick en väldigt bra känsla av spelartruppen och ledarstaben och kände mig välkomnad direkt. Jag har inte hunnit se så mycket av staden men det lilla jag har sett har väldigt bra.

Varför föll valet på UFC?
– Det är en ung trupp med höga ambitioner och potential som kan kriga om topplacering. Det är även ett lag som vill vara bollförande och spela fin fotboll.

Beskriv dig själv som målvakt!
– Jag är en målvakt som gillar att använda mina fötter och helst lösa situationer på marken, jag är bra i luftrummet och hoppas kunna tillföra mycket inför kommande säsong med mina styrkor.

Med vilken målsättning kliver du in i 2024 med?
– Hjälpa laget så mycket jag kan och utvecklas i en bra tränings – och matchmiljö

Alex kommer att spela med tröjnummer 13.

Adam Chennoufi om Alex Hellgren Villegas:
– Alex var och testade med oss när vi startade upp och vi gillade det vi såg. Han är en målvakt med stor räckvidd och bra med fötterna. Dessutom är det en personlighet som passar in bra i vår grupp. Det ska bli kul att följa Alex utveckling under David Nordströms ledning.