Det var en ung elva som Umeå FC ställde på benen, snittålder på 19,2 år, mot Division 2-laget Gottne på söndagen. En match som bortalaget vann med 1-0 efter ett tidigt mål i början av den andra halvleken.

Annars var det en match som Umeå FC hade spelövertaget i, men där gästerna slet bra i det defensiva spelet. De riktigt stora chanserna under den första halvleken uppstod framförallt vid försvarsmisstag. Isak Johansson blev så när frispelad efter en bollvint centralt och A-lagsdebuterande Linus Remahl fick komma ut stort efter en indianare från hemmaförsvaret.

Den första halvleken slutade mållöst men det tog inte längre än 40 sekunder av den andra halvleken innan Gottne gjorde 1-0. Duktige Danny Harmon slet sig lös på vänsterkanten och hittade in till en störtande William Oskarsson som tryckte in lednngsmålet.

Med en halvtimme kvar satte Umeå FC in Kerfala Cissoko, William Hofvander, Stefan Lindmark, Ludvig Öhman Silwerfeldt och Linus Panboon (tidigare Marklund) och trycket mot Gottnes mål ökade markant. Hofvander var nära, likaså Cissoko och Panboon men gästerna försvarade sig förtjänstfullt och lyckades hålla undan och avgå med segern.

Nu väntar bortamatch mot Piteå kommande helg för Umeå FC:s del.