Umeå FC kryssade mot GIF Sundsvall på lördagen efter William Hofvanders klassmål i slutskedet.

Hofvander fick bollen i favoritposition ute till vänster, hoppade förbi två motståndare där Stefan Lindmark tog över och klack-tunnlade vidare till Hofvander som dunkade in kvitteringen mellan benan på Sundsvallsmålvakten.

Tio minuter innan kvitteringen hade Sundsvall tagit ledningen efter en fin upprullning som Jesper Carlström avslutat från nära håll.

Men i övrigt var det oavgjorda resultatet rättvist. Det var en jämn match med rätt få klara målchanser åt något av hållen.

Tränare Anders Bååth efter matchen:
– En bra och jämn fotbollsmatch, det är alltid intressant och utmanande att möta lag från högre serier. Vi gör en stark prestation i stora drag, där vi jobbar vidare med de delar vi pratat om i träning. Hur vi hanterar motståndarens press, hur vi tar oss till målchanser och hur vi själva ska vara intensiva i vårt presspel.
– Det skapas ett par chanser åt båda håll och 1-1 känns rättvist. Det är alltid lite extra skönt att hämta upp ett underläge i slutet, bra för moralen och självförtroendet.
– Det ska också tilläggas att vi gick runt på 17 spelare, både Max (Juneblad) och Ivar (Almqvist) från akademin fick speltid och samtliga från A-truppen som är skadefria.
– Nu blickar vi fram emot en bra träningsvecka, med fortsatt tuffa och intensiva träningar och ny match nästa helg mot Gottne.

Träningsmatch
GIF Sundsvall – Umeå FC 1-1 (0-0)
Målen: 1-0 (81) Jesper Carlström, 1-1 (90) William Hofvander (Stefan Lindmark)
Varningar UFC: Emmanuel Yeboah, Linus Marklund
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
David Ekman (ut 61), Ludvig Öhman Silwerfeldt, Yosef Aksoy, Severin Tatolna (ut 82)
Stefan Lindmark, Joel Hedström (ut 82)
Linus Marklund (ut 72), Adam Sandström (ut 46), William Hofvander
Kerfala Cissoko (ut 82)
Ersättare: Linus Remahl, Ivar Almqvist (in 81), Emmanuel Yeboah (in 46), Hannes Mattsson, Hassan Abdi Hassan (in 61), Tintin Lindgren (in 82), Felix Rhodin (in 72), Max Juneblad (in 82)