Ytterbacken Hassan Abdi Hassan, 19, är klar för Umeå FC. Han ansluter senast från örebroklubben Karlslund och kontraktet gäller över säsongen 2026.
– Det känns jättebra! Det ska bli en spännande resa och utmaning. Jag är väldigt glad och ser fram emot att få representera klubben och dess supportar, säger Hassan.

Hassan var och tränade med Umeå FC under förra veckan och nu står det klart att det blir en fortsättning. Kontraktet med ytterbacken är på tre år.
– Efter en vecka med träning fick jag en mycket positiv bild av föreningen, staden och laget. Jag gillade atmosfären i staden och i föreningen samt gemenskapen som fanns i truppen. Laget imponerade på mig med sin professionalism och sammanhållning och därför ser jag fram emot kommande tid, säger han.

Varför föll valet på UFC?
– Det var som sagt en väldigt välkomnande klubb med trevliga spelare och tränarstab. Fick en bra känsla direkt när jag anlände, så det ska bli spännande att ta mitt näst steg i karriären här och ser fram emot att vara en del av laget och bidra till dess framgångar.

Hassan inledde sin fotbollskarriär i örebro-klubben Karslund som sexåring och forutom en avstickare till Italien har har spelat där hela livet. Ifjol skrev han sitt första A-lagskontrakt med klubben.
– Jag är en väldigt motiverad och hårt jobbande fotbollsspelare. En ytterback som både kan spela åt höger och till vänster. Mina styrkor på plan skulle nog vara snabbhet, försvar och teknik. Mitt fokus ligger alltid på att bli bättre och utvecklas både enskilt och som en del av laget, berättar han.

Vilken målsättning kliver du in med till årets säsong?
– Min målsättning för årets säsong är att bidra till Umeå FC:s framgångar så mycket som möjligt. Jag strävar efter att utvecklas som spelare, att leverera konsekventa prestationer på planen och att hjälpa laget att nå våra gemensamma mål. Jag vill vara en pålitlig och viktig spelare för laget och bidra till att vi når vår fulla potential, avslutar Umeå FC:s senaste nyförvärv.

Hassan anlände till Umeå under fredagen och är uttagningsbar till lördagens match mot GIF Sundsvall.

Adam Chennoufi om Hassan Abdi Hassan:
– Hassan gjorde det väldigt bra under sin vecka han var här och visade upp sig. Det är en spelare med stora lungor, snabbhet och bra teknik som kan spela både till höger och vänaster. Dessutom är han en person med ett stort driv och inställning till fotbollen som det ska bli väldigt intressant att följa i vår verksamhet.