Umeå FC tog en komfortabel seger i säsongens första match. Slutsiffrorna mot Skellefteå FF skrevs till 4-0 (2-0).

23 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Då var äntligen fotbollssäsongen 2024 igång på riktigt. Ett hundratal hade kommit till Bollhallen för att se årets för match för Umeå FC mot Skellefteå FF och dom lämnade inte besvikna.

Redan efter tio minuter gjorde man 1-0 då William Hofvander lämnade över bollen till Adam Sandström som snyggt placerade in ledningsmålet i det bortre hörnet. Om det målet var fint så var 2-0-målet ännu vackrare. Hofvander stack in bollen till Sandström som snurrfints-passade vidare till Stefan Lindmark som i sin tur hittade Linus Marklund snett-inåt-bakåt som bara hade att sätta foten till.

Man rivstartade den andra halvleken med två snabba mål. Nye Joel Hedström serverade fjolårets skyttekung Kerfala Cissoko som placerade in 3-0 och sedan glidtacklade Stefan Lindmark in 4-0 efter fint förarbete av Hofvander.

Noteras ska göras att Emmanuel Yeboah gjorde comeback i Umeå FC-tröjan i den andra halvleken och att nyförvärven Joel Hedström och Ludvig Öhman Silwerfeldt gjorde sin UFC-debut. A-lagsdebut gjorde hela fyra spelare, Ivar Almqvist, Sam Forsman, Hannes Mattsson och Max Juneblad, när de byttes in i den andra halvleken. Två provspelare spelade också matchen. Hassan Abdi från Karlslund och Quentin van Veenendal från holländska TEC.

Nästa helg väntar möte med GIF Sundsvall på bortaplan.

Träningsmatch
Umeå FC – Skellefteå FF 4-0 (2-0)
Målen: 1-0 (11) Adam Sandström (William Hofvander), 2-0 (27) Linus Marklund (Stefan Lindmark), 3-0 (48) Kerfala Cissoko (Joel Hedström), 4-0 (52) Stefan Lindmark (William Hofvander)
Gult kort: Ludvid Öhman Silwerfeldt
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
Hassan Abdi (ut 80), Ludvig Öhman Silwerfeldt (ut 65), Yosef Aksoy (ut 46), Severin Tatolna (ut 46)
Stefan Lindmark (ut 65), Joel Hedström (ut 65)
Linus Marklund (ut 65), Adam Sandström (ut 46), William Hofvander (ut 65)
Kerfala Cissoko (ut 65)
Ersättare: Linus Remahl, Alvin Eltoft, Ivar Almqvist (in 80), Emmanuel Yeboah (in 46), Quentin van Veenendal (in 46), Sam Forsman (in 65), Hannes Mattsson (in 65), Tintin Lindgren (in 65), Isak Johansson (in 65), Felix Rhodin (in 65), Max Juneblad (in 65), Bror Nilsson