15-årige Max Juneblad har skrivit på ett ungdomskontrakt med Umeå FC. Kontraktet gäller över säsongen 2026.
– Jag tycker det känns jättekul att ha skrivit på ett ungdomskontrakt med Umeå FC, det är ett stort ögonblick för mig som jag drömt om. Jag är stolt över att ha kommit dit jag är idag och jag känner att det är den rätta klubben för mig, säger Max.

Den unga Tegsprodukten har jagats av både klubbar i Allsvenskan och i Superettan men han väljer att stanna i Umeå.
– Det har varit ett stort beslut att ta och jag känner mig stolt över att ha fått dessa möjligheter men i slutändan var det ändå Umeå FC som gällde, säger han och fortsätter:
– Jag har fått ett väldigt bra bemötande och stort förtroende av både tränare och föreningen. Jag har kommit bra in i truppen och det är väldigt hög nivå på laget så det känns spännande. Att få dessa möjligheter och dessutom kunna stanna hemma i Umeå med familjen gjorde att beslutet tillslut blev enkelt att ta.

Du kom till UFC Akademi så sent som för någon månad sedan men har tränat kontinuerligt med laget sedan i somras, hur har den tiden varit?
– Den har varit väldigt bra, jag har fått ett bra bemötande, det har varit väldigt hög nivå på träningarna och bara under den här korta tiden har jag utvecklats väldigt mycket!

Trots sin unga ålder så har han även fått träna med A-laget under försäsongen.
– Lite pirrigt första gången såklart, men också väldigt roligt. Det är otroligt spännande och lärorikt att få testa på A-lags nivå så här ung. Det känns även väldigt kul att UFC satsar på unga spelare.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är snabb, teknisk och har en bra spelförståelse som kan skapa farliga målchanser för laget. Jag brinner för fotbollen och jobbar hårt för att hela tiden utvecklas.

Med ett nysignat ungdomskontrakt ser han nu fram emot var säsongen har att erbjuda.
– Min målsättning är att fortsätta utvecklas, vara startspelare i U21 truppen, göra många mål och bidra till bra resultat för laget. Sen hoppas jag att jag får fortsätta träna vissa träningar med A-laget.

Adam Chennoufi om Max Juneblad:
– Max är en väldigt klok och kvalitativ spelare som trots sin unga ålder besitter en stor mognad som fotbollsspelare. Sedan han kom in i vår verksamhet har han tagit väldigt stora steg och det känns väldigt bra att få behålla honom i Umeå och i vår verksamhet trots stort intresse utifrån. Det ska bli kul att följa Max utveckling hos oss!