Emmanuel Yeboah, 26, är tillbaka i Umeå FC. Kontraktet är skrivet på ett år.

Den ghananske mittfältaren anslöt första gången till Umeå FC inför säsongen 2018. Totalt spelade han fyra säsonger och och 123 matcher innan han inför ifjol lämnade klubben för spel i Ettan Södra och Ariana FC. Nu står det klart att han återvänder till Umeå FC.
– Det känns väldigt bra att vara tillbaka då Umeå är mitt hem, säger han och fortsätter:
– För det första så har jag saknat Umeå ända sen den dagen jag lämnade sen har jag pratat mycket med Adam (Chennoufi) och det har stärkt min känsla att klubben har något väldigt bra på gång!

Vad ser du fram emot mest med din återkomst?
– Just nu ser jag fram emot att göra mig redo för säsongen och få nöjet att dela mittfält med Kung-Stefan och alla mina vänner som jag nu kallar min familj!

Vad kliver du in med för målsättning inför säsongen?
– Såklart att hjälpa Umeå FC att utmana om titeln tillsammans med mina lagkamrater genom att ta utmaningen steg för steg.

Emmanuel Yeboah kommer att spela i tröjnummer 8.

Adam Chennoufi om Emmanuel Yeboah:
– Det känns såklart väldigt bra att ”Yebo” är tillbaka. Han älskar klubben och staden där vi vet att han kommer göra allt för att vi ska nå framgång. ”Yebo” är en spelare som bidrar med fysik kombinerat med skicklighet samtidigt som det är en väldigt ödmjuk och uppskattad person i laget.