Under förra veckan fick UFC Akademi förfrågan att ta över Sandviks IK:s plats i Division 2 Norrland. Idag så tackade man ja till det.

Då Sandvik valt att dra sig ur Division 2 så fick UFC Akademi, som bästa kvallag, frågan om spel i Division 2 något man tackat ja till.

Markus Wikström, klubbchef:
– Först och främst känns det skittråkigt att det är på ett annat Umeå-lags bekostnad. Sedan vi fick frågan under förra veckan har vi utrett både det ekonomiska och sportsliga förutsättningarna och efter det valt att tacka ja.

Adam Chennoufi, sportchef:
– Det blir spännande att se grabbarna i en Division 2-miljö. Vi har erfarenhet av spel i Division 2 sedan tidigare och vi vet att det är både en rolig men samtidigt tuff serie. Vi kommer inte att ändra planeringen gentemot spel i Division 3 utan vi känner oss trygga i den planeringen vi satt upp samt vilka spelare vi har.