Mittfältaren Joel Hedström, 19, är klar för Umeå FC. Kontraktet är skrivit på två år.

Joel Hedström kommer senast från division 2-klubben IFK Eskilstuna där han under fjolåret blev framröstad till mest värdefulla spelare. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2025.
– Det känns bra och inspirerande. Jag har hört mycket bra saker om Umeå FC och Anders (Bååth) som tränare, men även att det är en bra stad med bra förutsättningar.

Sin fotbollsuppfostran har han fått i hemstaden Eskilstuna och närmare bestämt IFK Eskilstuna.
– Jag kom dit när jag var åtta år, sen har jag även varit runt i olika klubbar och provtränat de senaste fem åren men valet har alltid fallit för seniorfotboll, berättar han där han bland annat var på Hammarbys radar men valde att stanna i Eskilstuna.
– Jag tog klivit upp till A-laget när jag var 15 år och det är där jag har lärt mig som mest. Att gå från junior till senior är inte ett lätt steg för alla men den bästa utvecklingen enligt mig.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag är en box-till-box-spelare med bra spelförståelse och god teknik.

Vad kliver du in med för personlig målsättning inför säsongen?
– Att ta plats i startelvan direkt och att bidra till så bra resultat som möjligt.

Joel kommer att spela i tröjnummer 16.

Adam Chennoufi om Joel Hedström:
– Joel är en dynamisk och skicklig mittfältare med hög arbetskapacitet som även kan användas på andra positioner. Trots sin unga ålder har han mycket erfarenhet från seniorspel där han dessutom varit lagkapten i Eskilstuna under två säsonger.