Pontus Eriksson, 21, blir kvar i Umeå FC. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2024.

Pontus Eriksson kom till Umeå FC:s organisation inför säsongen 2018. 2021 skrev han sitt första A-lagskontrakt och nu står det klart att han stannar över 2024.
– Umeå FC är min klubb och med de nya på gång känns de som att vi kan göra bra saker. De känns spännande och de är något jag vill vara med på.

Du kommer från en stark säsong personligen, vad säger du om säsongen?
– För oss som lag så behöver vi komma upp i en mer jämnhet under hela säsong om vi vill vara där uppe i tabellen och slåss.
– För egen del har de känts som att jag har tagit stora kliv för varje match och med fortsatt kontinuitet så kommer jag kunna ta ännu större kliv för att kunna hjälpa laget att vinna fler matcher.

Vad blir målsättningen denna säsong?
– Umeå FC ska alltid vara i toppen och slåss om superettan. Där har vi inte varit de senaste två säsongerna men med den blandning av ungt och mer erfaret som finns i truppen så ska självklart målet vara att ta sig upp. De kommer jag jobba stenhårt för.

Adam Chennoufi om Pontus Eriksson:
– Pontus är en egen produkt som varje år tagit kliv i sin utveckling. Han är lugn och trygg både på och utanför planen. Vi ser fram emot ytterligare ett år med Pontus i vår verksamhet!