Fuad Musa, 44, är ny huvudtränare i UFC Akademi U21.

Fuad kommer senast från rollen som assisterande tränare i Team TG. Nu står det klart att han ersätter Gbenga Arokoyo som ny huvudtränare i UFC Akademi U21.
– Det känns otroligt spännande att få vara delaktig i ett ungt och drivet lag. Jag ser fram emot att hjälpa spelarna att växa och sätta tydliga utvecklingsmål för varje individ och skapa en miljö där spelarna kan blomstra. Vi ska ha roligt, träna hårt och nå nya framgångar tillsammans!

Vad tilltalade dig med uppdraget?
– Det som lockade mig mest med uppdraget var möjligheten att jobba med unga, ambitiösa spelare som har stor potential att utvecklas. Efter min tid som distriktsförbundskapten är det verkligen inspirerande att fokusera på akademiverksamhet, där vi kan satsa på individuell utveckling och de unika egenskaperna varje individ bringar till laget.

Berätta om din tränarbakgrund?
– Jag har varit tränare sedan 2004 och arbetat med olika organisationer på olika nivåer för både dam- och herrlag. År 2010 bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på tränarkarriären och ägna mer tid åt att utvecklas som tränare. Under dessa år har jag haft framgångar, bland annat vunnit olika divisioner på damsidan. I mitt senaste uppdrag var vi nära att vinna med 64 poäng, men det räckte inte hela vägen till serieseger för div 2 herr. Det var en utmaning, men jag ser varje erfarenhet som en möjlighet att växa och förbättra mig som tränare.

Beskriv dig själv som tränare!
– Jag är en mycket driven tränare som alltid ställer höga krav på mig själv. Jag trivs med att arbeta mot tydliga prestationsmål och är särskilt passionerad när det kommer till passningsorienterad fotboll och kollektivt försvarsspel. För mig är det inte bara om att vinna, utan att skapa en miljö där varje individ känner sig delaktig och motiverad. Att lära känna mina spelare är en viktig del av processen, och jag strävar efter att bygga upp en positiv och inkluderande träningsmiljö där lagandan blomstrar.

Adam Chennoufi om Fuad Musa:
– Fuad är en väldigt kunnig och ambitiös ledare med en lång erfarenhet. Dessutom har han en ledarstil där han verkligen ser till individen vilket är något vi håller högt i vår akademi-verksamhet. Det ska bli väldigt intressant att följa killarnas utveckling under Fuads ledning.