Efter ett års rehab står det nu klart att Albin Näslund, 23, stannar i Umeå FC. Kontraktet är skrivet över säsongen 2024.

Umeåsonen Albin Näslund kom till Umeå FC:s verksamhet inför säsongen 2016 från moderklubben Täfteå IK. I slutet av 2022 skadade han knäet allvarligt och fjolåret handlade om att koma tillbaka till fotbollsplanen. Nu är han klar för sin nionde säsong i klubben.
– Sedan frågan kom upp så kändes det som ett rätt beslut att förlänga för att fortsätta utvecklas i så bra miljö som möjligt.

Du kommer från ett år med rehab efter en knäskada, hur var fjolåret?
– 2023 var tufft men samtidigt väldigt nyttigt för mig där jag alltid haft ett inre driv att komma tillbaka starkare. Det har präglats av oberäkneliga gympass, slitsamma dagar men även glädjande höjdpunkter som tex mitt första bollpass med laget.

Känner du dig 100% återställd?
– Jag känner mig 100% återställd. Det mycket tack vare möjligheten att köra min rehab i klubben tillsammans med bland annat ”Mackan” (Markus Lönninge) som hjälpt mig väldigt mycket.

Hur laddad är du på att köra igång säsongen 2024?
– Jag är enormt laddad och redo för att köra igång en ny säsong och äntligen kunna spela fotboll igen!

Adam Chennoufi om Albin Näslund:
– Albin är en spelare som alltid ger sitt max och föregår med gott exempel gentemot sina lagkamrater. Inte minst under 2023 då han dragits med en lång rehab, men i slutet av året kom tillbaka och visade prov på sin kraftfulla spelstil. Det är en spelare som har en stor lojalitet till Umeå FC och jag ser fram emot att se honom på fotbollsplanen igen!