16-årige Tintin Lindgren tar steget från UFC Akademi till Umeå FC. Mittfältaren har skrivit ett kontrakt över säsongen 2026.

Tintin kom till Umeå FC:s organisation inför under sommaren 2022 från moderklubben Ersmarks IK. Under samma höst skrev han ett akademi-avtal. Nu står det klart att han tar steget från UFC Akademi till Umeå FC. Kontraktet är skrivit på tre år.
– Det känns verkligen jättekul då de har varit lite av ett mål ända sen jag kom till klubben, säger Tintin.

Under det gångna säsongen har han tränat med A-laget vilket har varit värdefullt.
– Det var väldigt lärorikt och utmanande att få träna med A laget då de är väldigt mycket mer fysisk på den nivån. Jag fick testa lite olika positioner vilket också var nyttigt.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag skulle säga att jag är en hårdjobbande mittfältare som är duktig på bollen och har en bra passningsfot. Jag har även kvalité i mitt offensiva spel i en-mot-en-situationer då jag har spelar lite yttermittfältare.

Tintin har under åren representerat Sverige både på P15 och P17-nivå och han kliver in med stora målsättningar till kommande säsong.
– Jag ska försöka slå mig in startelvan samt att bli uttagen till landslaget.

Adam Chennoufi om Tintin Lindgren:
– Tintin har varit med A-laget under hela 2023 och visade verkligen framfötterna och har bevisat att det är den nivån han ska vara på. Det är en intelligent fotbollsspelare med hög precision i både det korta och långa passningsspelet. Han har ett lugn med bollen och en känsla i sin vänsterfot som sticker ut. Det ska bli intressant att följa Tintins framfart i A-laget.