Nu står det klart att Tobias Westin, 22, förlänger sitt avtal med Umeå FC. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2024.

Tegs SK-produkten Tobias Westin anslöt till Umeå FC:s verksamhet redan säsongen 2017 och skrev på sitt första A-lagskontrakt inför säsongen 2021. Nu står det klart att han stannar i Umeå FC över säsongen 2024.
– Vi har haft två tuffare år, men jag är fast besluten på att vi har något bra på gång! Så det var självklart att förlänga, säger Westin.

Westin kommer från en stark säsong i ryggen med bland annat 26 starter och han är nöjd med året på ett personligt plan.
– Helt okej ändå, jag tycker jag utvecklats med kontinuiteten! Jag känner att det var mitt tredje år i ettan, man lär känna alla lag och jag tar betydligt mer plats på och utanför plan än tidigare.

Om du blickar framåt, vad har du för mål med Umeå FC?
– Målet är såklart att vara med och ta laget upp i Superettan! Umeå som stad förtjänar ett lag som är minst i Superettan. Sen när det sker kan jag inte svara på, men med stommen som vi bygger upp nu tror jag vi kan göra det!

Adam Chennoufi om Tobias Westin:
– ”Tobbe” är en Umeå-produkt som verkligen visat framfötterna både på och utanför planen under säsongen. Han brinner för staden och klubben och vi är glada över att han vill fortsätta sin fotbollsresa i Umeå FC. Nu kliver han in i sin åttonde säsongen i vår verksamhet och vi ser en spelare som ska ta ännu större ansvar under 2024.