Umeå FC har skrivit avtal med den 17-årige målvakten Linus Remahl. Remahl tar därmed steget från UFC Akademi till Umeå FC. Kontraktet är skrivet på tre år.
– Det känns otroligt roligt, det är något jag har haft som ett mål ända sedan jag flyttade hit till Umeå, säger Remahl.

Linus anslöt till Umeå FC:s organisation under sommaren 2022 när han började på NIU-gymnasiet på Maja Beskow. Han kommer ursprungligen från Skellefteå där han har Moröns BK som moderklubb.
– Tiden här i Umeå har varit helt fantastisk, jag trivs otroligt bra med fotbollen men även skolan och allt runt om. Jag har hamnat i väldigt bra miljöer för att utvecklas och är väldigt glad att klubben har trott på mig och låtit mig ta steg i föreningen, säger han och fortsätter:
– Men det som har varit absolut bäst med den här miljön är att jag hamnat bland kompisar där nästan alla har lika höga ambitioner som mig och därmed kan vi pusha varandra till att bli bättre varje dag.

Under året har han framförallt vaktat målet i U17-laget men också känt på både U21-och A-lagsmiljön.
– Det var en väldigt bra miljö att utvecklas i och det var tydligt att det blev ett helt annat tempo i avslut osv. jämfört med hur det var i U21 respektive P17. Jag märkte tydligt hur mina reaktioner och min explosivitet förbättrades väldigt snabbt på kort tid.

Hur beskriver du dig själv som målvakt?
– Jag ser mig själv som en målvakt som är trygg med bollen vid fötterna, och har bra precision i mina längre bollar. Jag gör även väldigt lite misstag. Utöver det tycker jag att jag är duktig på att kommunicera och styra mina medspelare i hur de ska göra för att prestera bättre.

I veckan gjorde Umeå FC klart med en ny målvaktstränare i David Nordström. En tränare som Linus har bra erfarenheter av i UFC Akademi.
– David är en otroligt ambitiös tränare som jag har uppskattat väldigt mycket att jobba med och ser fram emot att jobba med David i A-laget. David ställer väldigt höga krav och har väldigt bra kvalité på hans träningar. Med de mål som jag har om hur långt jag ska nå inom fotbollen känns det inte som att det hade kunnat bli någon bättre tränare för min del som kan hjälpa mig på vägen till mina mål.

U17-laget genomgick ett tufft år och åkte tillslut ut U17 Allsvenskan. Men Linus tar ändå med sig mycket erfarenheter av säsongen.
– Resultaten var inte med oss under föregående säsong och vi kunde se att när vi tappade en del nyckelspelare i skador så var vi tyvärr lite tunna för att kunna hålla oss kvar i U17 Allsvenskan. Däremot kan vi dra många lärdomar från säsongen och om jag utgår från min egen del så hade jag en otroligt lärorik säsong eftersom jag fick otroligt många situationer jag ställdes inför varje match.

Vad kliver du in med för målsättning till kommande säsong?
– Inför nästa säsong så går jag in med inställningen om att tävla på allra högsta grad med de andra målvakterna i A-laget för att inom en snar framtid försöka ta mig in som första målvakt i division 1 laget. En annan målsättning är också att försöka ta mig till fler läger med Svenska fotbollsförbundet och försöka komma till några ungdoms landslagssamlingar.

Adam Chennoufi om Linus Remahl:
– Linus har visat framfötterna från den dagen han kom in till vår verksamhet. Han är en otroligt amitiös och driven kille som ställer höga krav både på sig själv och sin omgivning. Linus kommer passa väldigt bra i vår A-lagsmiljö och det ska bli väldigt intressant att följa Linus fortsatta utveckling.