Nu står det klart vem som blir ny målvaktstränare i Umeå FC. David Nordström, 31, tar steget upp från UFC Akademi där han basat över målvakterna de senaste tre åren.
– Det känns otroligt roligt men också utmanande att kliva in som ny målvaktstränare i Umeå FC, men efter tre säsonger i akademilagen så känns det som ett naturligt steg att ta.

Hur känns det att vara ny målvaktstränare i Umeå FC?
– Jag tycker att det ska bli kul att dra i gång försäsongen, träffa laget och få börja jobba med målvakterna.

Du har varit i UFC Akademi tre år, hur har den tiden varit?
– Det har varit väldigt lärorika år där jag fått möjligheten att jobba med våra duktiga unga målvakter. Nu kommer jag stå kvar med en fot i akademin då jag kommer ha ett övergripande ansvar för alla målvakter i föreningen vilket också känns roligt.

Beskriv dig själv som ledare!
– Jag är en engagerad tränare som gillar att arbeta mot tydliga mål, jag har höga krav både på mig själv och på spelare som jag tränar.
– Jag drivs av att försöka hitta och jobba på de små detaljerna som leder till stor utveckling hos målvakterna.

Hur ser upplägget ut för målvakterna under den här kommande perioden?
– Första perioden är en uppbyggnadsfas där det kommer bli mycket styrketräning och spänstträning för målvakterna. Försäsongen kommer bestå av hård fysisk träning och närmare säsong kommer vi jobba mer med tekniska detaljer.

Adam Chennoufi om David Nordström:
– David har gjort ett väldigt bra arbete i Akademin under tre år och det var naturligt att han skulle ta steget upp till Umeå FC. På samma satt som med våra spelare i UFC Akademi vill vi se till att våra ledare tar steg i sin utveckling och det har David verkligen gjort och han har gjort sig förtjänt av det här.
– David har även i uppdrag att forma en spelarutbildningsplan för målvakter 8 – 19 år i vår förening vilket är ett viktigt arbete för att ge alla våra målvakter förutsättningar och möjligheter att bli så bra som möjligt.