Efter nio år som målvaktstränare står det nu klart att Kim Eriksson lämnar Umeå FC.

Kim, som dessutom har två år som spelare i Umeå FC under säsongerna 1988 och 1989, anslöt till ledarstaben inför 2015 från Tegs SK. Under sin tid i klubben har han bland annat tränat Pilip Vaitsiakovic och Viktor Frodig som idag spelar på en högre nivå men även skolat in Pontus Eriksson från UFC Akademi till förstemålvakt i Umeå FC.

– Kim har varit en uppskattad och viktig del i Umeå FC under dessa år med sin lojalitet, kunskap och erfarenhet. Han har brunnit för sin uppgift och för Umeå FC. Vi vill rikta ett stort tack för hans insatser och önskar Kim all lycka i framtiden!, säger Umeå FC:s sportchef Adam Chennoufi.

– Jag vill ta tillfället i akt och uttrycka min tacksamhet till klubben, alla olika sportchefer, klubbchefen, supportrarna, alla fantastiska spelare och mina kompetenta tränarkollegor genom åren. Ett särskilt tack till Magnus (Henrysson) och Ali (Hussein) för denna säsong samt övriga ledare under mina 11 år i Umeå FC – två som spelare och nio som målvaktstränare.

– Ett extra STORT tack riktas också till alla talangfulla målvakter som jag haft förmånen att arbeta mycket nära med. Det är verkligen en bedrift att ni har stått ut med allt mitt tjat. Avancemanget 2019 utgör en höjdpunkt, och även om det funnits utmaningar, har det varit en ära och glädje att vara en del av Umeå FC.

– Slutligen vill jag rikta min tacksamhet till min familj för deras ovärderliga stöttning och kärlek genom åren.

Med vänliga fotbollshälsningar, Kim