Efter sex år som tränare, både som huvud- och assisterande tränare, så lämnar Magnus Henrysson Umeå FC.

Förutom som spelare där Henrysson har 224 matcher för klubben så anslöt han till Umeå FC:s ledarstab inför säsongen 2018. Under dessa sex år fram tills dagen datum har han verkat både som huvudtränare och assisterande tränare.

Den absoluta höjdpunkten var när han, mot alla odds, säsongen 2019 tog Umeå FC tillbaka till Superettan efter een högdramatisk kvalseger över två matcher mot IK Frej.

– Magnus har varit en trygg punkt för oss under många år och har gjort ett fantastiskt arbete för klubben. Han har ett stort fotbollskunnande, men ett ännu större Umeå FC-hjärta. Han är en stor UFC-ambassadör som vi håller väldigt varmt och såklart kommer ha fortsatt kontakt med. Vår ambition nu är att få klart med en ny huvudtränare så fort som möjligt, säger Adam Chennoufi och avslutar:

– Vi vill rikta ett stort tack till Magnus för ett enastående arbete under alla dessa åren och vi önskar honom all lycka i framtiden.