Det blev förlust i serieavslutningen mot seriesegraren Sandviken. Hemmalaget vann med 3-2.

Det var dock Umeå FC som tog ledningen och det var snyggt. William Hofvander kombinerade både med William Ekenberg och Kerfala Cissoko innan han placerade bollen via stolpen och in.

Glädjen blev dock kortvarig då Sandviken tilldelades en straff några minuter senare och seriens skyttekung John Junior satte 1-1.

Bara fyra minuter innan halvtidsvilan gjorde hemmalaget också 2-1 genom Lukas Wikgren.

Det ska dock sägas att det var en match som svängde fram och tillbaka där båda lagen skapade ett par heta målchanser.

Sandviken gjorde 3-1 i ínledningen av den andra halvleken. Umeå FC hittade en reducering i slutet av matchen genom Kerfala Cissoko men närmare än så kom man aldrig.

Vi gratulerar Sandviken till seriesegern!

Ettan Norra, omgång 30
Sandvikens IF – Umeå FC 3-2 (2-1)
Målen: 1-0 (29) William Hofvander (Kerfala Cissoko), 1-1 (31) John Junior (straff), 2-1 (41) Lukas Wikgren, 3-1 (55) Daniel Söderberg, 3-2 (85) Kerfal Cissoko (Isac Spanedal)
Varningar UFC: Linus Marklund
Cameron Hogg
Linus Marklund (ut 67), Yosef Aksoy, Rasmus Andersson, Severin Tatolna
Stefan Lindmark, Felix Rhodin
William Ekenberg, William Hofvander, Isac Spanedal
Kerfala Cissoko
Ersättare: Pontus Eriksson, Alexander Seger, Isak Johansson (in 67), Adam Sandström, David Ekman