Det blev förlust i säsongens sista hemmamatch mot Sollentuna.

16 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Gästerna tog ledningen tidigt då David Bruno Berntsson slet sig fri och rundade Pontus Eriksson och rullade in 0-1. 0-2 kom efter en snygg frispark från Emil Stenstrand. Umeå FC hade också sina lägen under den första halvleken men kunde inte förvalta dessa.

Bara några minuter in i den andra halvleken gjorde Sollentuna också 3-0 genom Ervin Gunan efter ett svagt försvarsspel av hemmalaget. Umeå FC höjde sig betänkligt efter det och med 20 minuter kvar kom också reduceringen. Isac Spanedals fina inlägg förvaltades av Stefan Lindmark. Man hade sedan en boll i stolpen samt en boll inne som dock blåstes av för offside.

Närmare än så kom man dock aldrig utan säsongens sista hemmamatch slutade med förlust.

Nu återstår en match av säsongen 2023 då man reser till seriesegraren Sandviken på söndag.

Ettan Norra, omgång 29
Umeå FC – Sollentuna FK 1-3 (0-2)
Målen: 0-1 (18) David Bruno Berntsson, 0-2 (30) Emil Stenstrand, 0-3 (48) Ervin Gunan, 1-3 (69) Stefan Lindmark (Isac Spanedal)
Varningar UFC: Filip Stankovic, Jonathan Lundbäck, Yosef Aksoy, Stefan Lindmark