Det ville sig inte för Umeå FC mot Örebro Syrianska. Trots massiv press i slutet så fick man inte in bollen och gästerna gick segrande med 1-0.

20 bilder från matchen. Foto: Jan Hofveberg.

Det var ett Örebro Syrianska som kom till söndagens match med kniven mot strupen och det märktes. Umeå FC ägde nästan allt av spelet men gästerna slet som vilthundar. Det var en första halvlek som knappt bjöd på några målchanser men Örebro Syrianska kom upp i en kontring efter halvtimmen där Daniel Josefsson väldigt elegant knorrade in 0-1.

Ju längre den andra halvleken gick, ju fler cylindrar sattes igång i hemmalaget. När matchen kom in i minut 80 så skapades ex antal stor målchanser för hemmalaget. Kerfala Cissoko fick två lägen, inbytte Jonthan Lundbäck var nära, Isac Spanedal sköt i ribban och bortlagetsmålvakt Amar Dzevlan räddade på mållinjen. Men det ville sig inte.

Istället tog Örebro Syrianska en väldigt viktig seger i botten regionen.

Nu väntar ännu en hemmmatch för Umeå FC:s del då Sollentuna kommer på besök.

Ettan Norra, omgång 28
Umeå FC – Örebro Syrianska IF 0-1 (0-1)
Målen: 0-1 (29) Daniel Josefsson
Varningar UFC: Kerfala Cissoko
Pontus Eriksson
Tobias Westin (ut 65), Yosef Aksoy, Rasmus Andersson, Severin Tatolna (ut 72)
Hugo Bergström (ut 65), Stefan Lindmark, Alexander Seger, William Hofvander (ut 66)
Adam Sandström (ut 86), Kerfala Cissoko
Ersättare: Cameron Hogg, Isac Spanedal (in 66), Jonathan Lundbäck (in 72), Filip Stankovic, William Ekenberg (in 86), Linus Marklund (in 66), David Ekman (in 65)