Umeå FC tog sin andra raka seger då Sylvia besegrades med 2-1 på bortaplan.

Det var ett Umeå FC som tog tag i taktpinnen direkt mot jumbon Sylvia. Man styrde och ställde från minut ett med ett tryggt och säkert passningsspel. Det skulle dock dröja en halvtimme innan man fick hål på hemmalaget. William Hofvander drev upp en omställning där han kombinerade med Hugo Bergström för att sedan trycka iväg ett bra skott som Sylviamålvakten David Andersson gjorde en fin räddning på, men på returen dök Umeå FC:s skyttekung, Kerfala Cissoko, upp och placerade in sitt 13:e mål för säsongen.

2-0 skulle också komma innan lagen gick in i halvtidsvila. Den här gången var det Cissoko som drev upp en omställning där han hittade Hofvander centralt i banan som i sin tur hittade ut till Hugo Bergström som tryckte in sitt första mål för säsongen.

Umeå FC var också nära att göra 3-0 innan pausen, men Cissokos avslut i fritt läge gick över Sylviamålet.

Matchbilden i inledningen av den andra halvleken var väldigt lik den första, om inte än större dominans från Umeå FC. Men man fick aldrig in 3-0-målet, istället reducerade Sylvia på en fast situation genom Philip Bonde och det var match igen.

Men riktigt nära en kvittering kom aldrig hemmalaget utan Umeå FC kunde spela av matchen och inkassera sin andra raka trepoängare.

Nu väntar Örebro Syrianska hemma på söndag.

Ettan Norra, omgång 27
IF Sylvia – Umeå FC 1-2 (0-2)
Målen: 0-1 (29) Kerfala Cissoko (William Hofvander), 0-2 (42) Hugo Bergström (William Hofvander), 1-2 (63) Philip Bonde
Varningar Umeå FC: Severin Tatolna
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
Tobias Westin, Yosef Aksoy, Rasmus Andersson, Severin Tatolna (ut 90)
Hugo Bergström (ut 46), Alexander Seger, Stefan Lindmark, William Hofvander (ut 71)
Adam Sandström (ut 80), Kerfala Cissoko (ut 80)
Ersättare: Cameron Hogg, Isac Spanedal (in 46), Jonathan Lundbäck (in 80), Filip Stankovic (in 90), Linus Marklund (in 71), David Ekman (in 80)