Efter en period av sex raka matcher utan seger så visade Umeå FC vart skåpet skulle stå mot Motala. Man vann med klara 3-0 efter en fantastisk andra halvlek.

24 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Umeå FC kom till matchen mot Motala med en väldigt tung period i ryggen och lite med kniven mot strupen. Men laget kom med svar på tal. Gästerna var dock nära att ta ledningen tidigt i matchen men Pontus Eriksson svarade för en klassräddning.

Efter en hackig första halvtimme så började maskineriet att klicka i och det tog ordentlig fart i den andra halvleken. Nyinbytte Isac Spanedal (inbytt till den andra halvleken iställetför Hugo Bergström) behövde bara tio minuter på planen innan han hamnade i målprotokollet. Efter ett snyggt kombinationsspel med Stefan Lindmark så smackade Spanedal in 1-0 i bortre krysset. Och vi skulle få se fler vackra mål där Adam Sandström var regissören.

Först smekte han in 2-0 i det bortre krysset efter fint kombinationsspel utanför Motalas straffområde. Sen klackpassade Sandström fram Spanedal som gjorde sitt andra och Umeå FC:s tredje för dagen.

En väldigt skön seger för Umeå FC efter den tunga period man varit i. Nu väntar Sylvia borta kommande helg.

Ettan Norra, omgång 26
Umeå FC – Motala AIF 3-0 (0-0)
Målen: 1-0 (55) Isac Spanedal (Stefan Lindmark), 2-0 (64) Adam Sandström (Stefan Lindmark), 3-0 (71) Isac Spanedal (Adam Sandström)
Varningar Umeå FC: Adam Sandström
Pontus Eriksson
Tobias Westin, Yosef Aksoy, Rasmus Andersson, Severin Tatolna
William Hofvander (ut 77), Alexander Seger (ut 84), Stefan Lindmark, Hugo Bergström (ut 46)
Adam Sandström (ut 84), Kerfala Cissoko (ut 77)
Ersättare: Cameron Hogg, Isac Spanedal (in 46), Jonathan Lundbäck (in 77), Filip Stankovic, William Ekenberg (in 84), Isak Johansson (in 77), David Ekman (in 84)