Efter en urstark höst så står det nu klart att UFC Akademi kommer att kvala till Division 2 efter att man besegrat Sunnanå med hela 6-1 under helgen. Motståndet i den första kvalomgången blir Selånger, en omgång som avgörs i ett dubbelmöte.

Inför avslutningsomgången av Division 3 stod UFC Akademi och IFK Kalix på samma poäng men där Kalix hade bättre målskillnad. Då Kalix förlorade sin match mot IFK Luleå Akademi och UFC Akademi samtidigt vann stort mot Sunnanå så tog man klivet upp på en andraplats. En andraplats som innebär kvalspel till Division 2.

Kvalspelet avgörs först med ett dubbelmöte med tvåan från Division 3 Mellersta Norrland, vilket blev Selånger SK. UFC Akademi börjar borta kommande helg och spelar sedan hemma 21/22 oktober.

Segraren i det dubbelmötet möter sedan kvallaget från Division 2 Norrland i ett dubbelmöte om Division 2-platsen.