Det blev en tung torsdagskväll i Piteå för Umeå FC. Hemmalaget vann med klara 3-0.

Umeå FC är inne i en tung svacka för tillfället och den tredje raka förlusten kom på torsdagskvällen i Norrlandsderbyt mot Piteå. Hemmalaget var mer påkopplat och tog ledningen efter dryga kvarten. Ytterligare 15 minuter senare så utökade man från straffpunkten.

Umeå FC:s bästa period under matchen kom direkt efter paus och där man skapade en del halvchanser men fick aldrig in bollen. Istället kontrade Piteå in 3-0 och stängde matchen.

Nu väntar hemmamatch mot Motala kommande helg för Umeå FC:s del.

Ettan Norra, omgång 25
Umeå FC – Piteå IF
Målen: 1-0 (15) William Videhult, 2-0 (30) Fredrik Johansson (straff), 3-0 (60) Joel Carlsson
Varningar UFC: Tobias Westin
Pontus Eriksson
Tobias Westin, Filip Stankovic, Rasmus Andersson, Severin Tatolna
Isac Spandal (ut 73), Alexander Seger, Stefan Lindmark, William Hofvander (ut 73)
Jonathan Lundbäck (ut 46), Kerfala Cissoko (ut 73)
Ersättare: Cameron Hogg, Yosef Aksoy, William Ekenberg (in 73), Isak Johansson (in 73), Adam Sandström (in 46), David Ekman, Felix Rhodin (in 73)